UNDERVISNINGEN

Selvudvikling med spirituel horisont

Selvudvikling med spirituel horisont er en moderne udgave af den grundskoling, som kendes fra de klassiske spirituelle traditioner. Den grundlæggende undervisning handler således om personlig modning og selverkendelse til brug i det personlige liv og i ens arbejdsfelt. På denne basis kan udfoldes en mere eksakt spirituel træning for særligt interesserede.

Den intensive, spirituelle træning indebærer både udvikling af bevidstheden og modning af hjertet. Det er en vej, som kræver en høj grad af jordforbindelse, centrering og balance.

vaekstcenteret_meditation_gårdsplads_april2020

I Vækstcenterets regi er der vedvarende blevet arbejdet med at bygge bro mellem de gamle traditioners spirituelle praktikker og det moderne menneskes virkelighed, bl.a. baseret på en videnskabelig grundindstilling og lydhørhed over for det kristne kulturgrundlag.

Med Jes Bertelsens ord:
”Der er meget illusion i at overtage et middelalderligt, feudalt systems ritualer; selve kernen i de store spirituelle skoler er den almene spirituelle intelligens, fri af kultur og tidsnormer. Opgaven er at formidle denne kerne, så et vestligt moderne menneske kan forstå den og bruge den uden at gå på kompromis med den sunde fornuft.”

Vækstcenteret bygger på en stor sum af kollektive og individuelle erfaringer. I tre årtier har disse erfaringer udkrystaliseret en række bæredygtige synteser mellem de enkelte fastboendes faglighed og den spirituelt-eksistentielle inspiration fra Vækstcenteret.

Kurv ( 0 )

Luk
  • Subtotal
    0,00 kr.