PRAKTISK INFORMATION
til kursister

Et kursussted og spirituelt bofællesskab

Vækstcenteret er både et kursussted og et spirituelt bofællesskab. Som medlemmer af fællesskabet bidrager vi med frivilligt arbejde både i forbindelse med afviklingen af kurserne og med det daglige vedligehold af stedet.

Det frivillige arbejde indgår i en udveksling med vores daglige spirituelle praksis. Denne udveksling er en kultur på stedet og omfatter også kursister og besøgende, således at kursisterne har et par mindre arbejdsopgaver indenfor madlavning, opvask eller rengøring. Alle besøgende indgår i forefaldende arbejde, mens de er her.

UNDERVISNINGSSTEDER

Kurserne i Vækstcenterets program foregår enten i en af salene på Vækstcenteret Rørbækvej 10, i kursusbygningen på Solbakkevej 15 eller på Vækstcenterets retreatsted ved Limfjorden.

Lokaliteten fremgår i forbindelse med den enkelte kursusbeskrivelse.

Store Sal
Store Sal
Gule Sal
Gule Sal
Solbakkevej 15
Solbakkevej 15
Blå Sal Louns
Blå Sal Louns

UNDERVISNINGSTIDER

Hvis ikke andet fremgår af programmet, undervises på alle Vækstcenterets kurser i følgende rytme:

Fredag kl. 10-13 og 16-19
Lørdag kl. 9-13 og 16-19
Søndag kl. 9-13 og kl. 15-16.15

Ved kurser, der begynder torsdag aften, er mødetidspunktet kl. 19.30

MÅLTIDER – VÆKSTCENTERETS MADKLUB

Køkkenet er organiseret som en madklub. Første gang man spiser her går en mindre del af forplejningsprisen til et medlemskab, og efterfølgende til kontingent i madklubben.

Fælles madlavning og køkkentjanser
En gruppe fastboende og tætte gæster har ansvaret for måltider i forbindelse med kurser på Vækstcenteret. Det praktiske arbejde udføres af alle der spiser her, og udgør for kursister typisk en time én dag og en enkelt opvask en anden dag. Kursisternes deltagelse køkkenet er en væsentlig del af Vækstcenterpædagogikken. Man cirkulerer undervisningen med det almindelige og praktiske, og man møder Vækstcenterlivet henover grøntsagerne og opvasken. Kursisternes bidrag er desuden med til at holde priserne på et relativt lavt niveau.

På kursusdage serveres frokost kl. 13 og aftensmad kl. 19 i Porthusets spisesal.
Om formiddagen serveres te og en snack til kursusdeltagerne.

Maden er vegetarisk og økologisk.
Desværre kan vi ikke imødekomme diæter og særlige madønsker.

DSC02354
porthusmad
DSC02369
2018-05-25 09.34.01

LOGI

Overnatning under kursusophold
Vi gør opmærksom på, at man som kursist selv skal sørge for logi i forbindelse med deltagelse på kurser på Vækstcenteret i Nørre Snede.

Nogle overnatningsmuligheder >>

PARKERING

Hvis du kommer i bil til Vækstcenteret, er der tre muligheder for parkering: på Vækstcenterets egen parkeringsplads, på naboejendommen Solbakkevej 15, eller på byens offentlige parkeringspladser.

Det er muligt at oplade sin elbil på Vækstcentrets parkeringsplads. Der er opsat 2 ladestandere og man betaler 3 kr. pr. kwh. Skriv en mail til dagligt.udvalg@vaekstcenteret.dk for at få en kode til ladekortet.

Parkering på kirkens p-plads og langs Rørbækvej er desværre ikke tilladt.

Vi beder om, at parkering på vejene i forbindelse med overnatningsstederne sker med tanke på andre bilister, således at passage er mulig, også for lastbiler.

plan_vc

KORT over VÆKSTCENTERET der viser Porthus, undervisningslokaler og boligområder.

Oversigtskort der viser Vækstcenterets beliggenhed i Nørre Snede.

STILLEOMRÅDER

Vi vil gerne værne om den særlige fordybende og nænsomme kvalitet på Vækstcenteret. Derfor beder vi fastboende, kursister og gæster om ikke at bruge mobiltelefon i:

  • kursusrum og gårdspladsen
  • entréer, gangarealer og toiletter
  • Porthuset

Der er fin forbindelse på p-pladsen og på græsplænen udenfor Porthuset. Hvis vejret er uindbydende, kan du undtagelsesvis bruge Porthusets entré.

Tak fordi, du er med til at skabe lydhørhed for en mere stille kvalitet på Vækstcenteret!

 

RYGNING
Vi henstiller til, at rygning ikke foregår i Vækstcenterets bygninger eller på området. Der kan dog ryges på Vækstcenterets parkeringsplads.

aften

ÅBEN MEDITATION OM AFTENEN

Store Sal er åben for meditation hver aften fra 21.10-22.00.

Hvis man ikke ønsker at sidde i stilhed så længe, kan man gå ind i salen præcis kl. 21.35 og tage den sidste halve periode med.

Husk at medbringe siddegrej.

Kurv ( 0 )

Luk
  • Subtotal
    0,00 kr.