Vejen ind

- de første skridt i meditativ praksis

Nye kursister tilbydes i disse tre dage en introduktion til de grundlæggende elementer i den eksistentielle og meditative træning, som er udviklet gennem 40 år på Vækstcenteret. Kurset præsenterer en vejviser for dem, som gerne vil tage de første skridt i en meditativ praksis forankret i dette grundlag.

Vi har erfaret, at meditation i balance forudsætter en sund selverkendelse og et godt fundament i det almindelige liv. Med afsæt i Vækstcenterfællesskabets gennemprøvede og levede erfaringer vil der blive introduceret indstillinger, enkle øvelser og træning, der stimulerer personlig integration, eksistentiel udfoldelse og indre fordybelse. Som en del heraf indgår en indføring i en serie grundlæggende, afbalancerende energiøvelser.

Undervejs vil vi desuden berøre og bevidstgøre fem naturlige veje til dybere kontakt: kroppen, åndedrættet, hjertet, grundkreativitet og bevidstheden – på Vækstcenteret kaldet femkanten.
På den baggrund vil der blive opsummeret konkrete forslag til, hvordan man kan begynde eller komme videre med sin egen meditationspraksis.

Vi vil veksle mellem kropsarbejde og bevægelse, stillesiddende indre øvelser og meditation. Mellem aktivitet og rum med tid til fordybelse vil der også være god plads til spørgsmål og dialog.

Tilmelding

Du skal være logget ind på din brugerkonto for at kunne tilmelde dig dette kursus. Hvis du ikke har en brugerkonto på siden endnu, kan du oprette en gratis.

 • Pris:
  DKK 2.700 / Studiepris: DKK 1.800
 • Forplejningspris:
  DKK 400
 • Dato:
  09/06/2023 kl. 10:00 - 11/06/2023 kl. 16:15
 • Underviser:
  Erik Elnegaard
 • Kursussted:
  Gule sal, Vækstcenteret

Underviser:

Erik Elnegaard
Privatpraktiserende psykolog, cand. psych., autoriseret, specialist i psykoterapi og supervision.
Arbejder med kropsorienteret terapi og supervision, træningsgrupper og kursusvirksomhed.

I træning hos Jes Bertelsen siden 1982, fastboende på Vækstcenteret fra 1986.

Kurv ( 0 )

Luk
 • Subtotal
  0,00 kr.