OPMÆRKSOMHED I PRAKSIS

På dette kursus vil vi arbejde intensivt med opmærksomheden.

Om det er mindful yoga, neutral iagttagelse/mindfulness, eller dobbeltrettet bevidsthed, så har de til fælles, at vi bruger opmærksomheden. Men hvad er opmærksomheden egentlig?

Hvad sker der, når du flytter opmærksomheden? Hvordan gør du? Hvad sker der, når du fokuserer opmærksomheden eller lader den blive vidt åben? Hvad gør du? Hvordan påvirker det, hvad og hvordan du kan sanse eller være bevidst om, det der sker eller er? Og hvad sker der, når opmærksomheden pludseligt tiltrækkes af et bevidst eller ubevidst sanseindtryk?

På dette kursus vil vi vende opmærksomheden mod sig selv for at undersøge sindsvaner, sløringer og muligheder. Vi vil gøre det ved at bruge elementer af en særlig undersøgelsesmetode, mikrofænomenologi, som kan hjælpe os til at blive mere bevidst om, hvordan vi bliver bevidst om noget. Og om hvordan vi selv er med til at skabe, farve og sløre vores sansninger og erfaringer. At arbejde mikrofænomenologisk er som at skrue op for bevidsthedens lys og sensitivitet, som at pudse sindets spejl.

Arbejdet på dette kursus bliver konkret og forankret i kroppen og i hjertet. Med udgangspunkt i Femkanten vil vi lege med og udforske opmærksomhedens betydning for hvad og hvordan vi sanser. Og hvordan vores brug af opmærksomheden er med til at forme vores meditationspraksis.

Vi vil veksle mellem meditation, øvelser, dialog og bevægelse, inden døre såvel som udenfor.

At arbejde intensivt med dette grundredskab, opmærksomheden, kan bidrage til større forståelse og fordybelse af praksis, eksistentiel integration, og udfoldelse af hjertets iboende kvaliteter.

Dette kursus kan være gavnligt for begyndere såvel som for erfarne praktiserende. Det er en fordel at have erfaring med neutral iagttagelse/mindfulness.

 • Pris:
  DKK 2.700 / Studiepris: DKK 1.800
 • Forplejningspris:
  DKK 400
 • Dato:
  12/05/2023 kl. 10:00 - 14/05/2023 kl. 16:15
 • Underviser:
  Martijn van Beek
 • Kursussted:
  Gule sal, Vækstcenteret

Underviser:

Martijn van Beek
Lektor, ph.d., ved Afdeling for Antropologi og tilknyttet Interacting Minds Centre ved Aarhus Universitet. Personlig og faglig beskæftigelse med tibetansk buddhistiske samfund, kultur og religion siden 1979.

Modtager undervisning af Jes Bertelsen siden 2002, fastboende på Vækstcenteret siden 2017.

Kurv ( 0 )

Luk
 • Subtotal
  0,00 kr.