Forgængelighed og eksistentiel kreativitet – en kontemplativ rejse

De fleste af os lever livet på en base af forudsigelige vaner og faste rytmer i hverdagen som giver en oplevelse af tryghed, tillid og kontrol.

Samtidig er verden præget af en stadig stigende usikkerhed: klimaændringer, covid-19, politisk uro. Noget af fundamentet synes at være kommet i bevægelse.

En grundtanke i de store spirituelle traditioner – i kristendom og buddhisme, men også i klassisk filosofi – er, at alt altid allerede er i bevægelse. Alt strømmer. Intet varer ved. Forfald og død følger på fødsel og vækst. Og fornyelse og udvikling er forbundet med, og betinget af, den samme forgængelighed.

Vi møder det alle steder, i det små og i det store. I årstiderne, i menneskelivet fra fødsel til død, i vores kroppe, og i vores sind. I grundkreativiteten.

Ubestandighed – det ukontrollerbare i forgængelighed – kan opleves som ubehagelig eller truende.

I kontemplative traditioner – og også i Vækstcenterpædagogikken – er arbejdet med den kreative spænding mellem livet og døden centralt og nødvendigt i den meditative fordybelse.

For at kunne møde den naturlige vekslen mellem det der forsvinder og det der kommer til verden, er det hjælpsomt – som afsæt for dette eksistentielle arbejde – at være godt forankret i sig selv. At have erfaring med neutral iagttagelse og en eller flere grundøvelser.

På dette kursusforløb over to gange vil vi invitere og arbejde med spændingen mellem tillid forankret i hjertet og vores forhold til forgængelighed; i forhold til os selv, i relation til andre og til verden.

Hvad er de dybeste meningsbærende kvaliteter i livet? Hvor møder vi forgængelighed? Hvordan forholder vi os til den? Hvordan kan vi bevidstgøre forgængelighed i vores liv så den kan blive en kilde til inspiration, udvikling og fordybelse?

Vi vil veksle mellem kropsarbejde, eksistentielle og meditative øvelser – og invitere til undersøgende fordybelse mellem kurserne.

 • Pris:
  DKK 5.950 / Studiepris: DKK 4.400
 • Forplejningspris:
  DKK 660
 • Dato:
  17/03/2022 kl. 19:30 - 20/03/2022 kl. 14:00
 • Undervisere:
  Michael Stubberup, Martijn van Beek
 • Kursussted:
  Solbakkevej 15, Vækstcenteret
 • Dato:
  29/09/2022 kl. 19:30 - 02/10/2022 kl. 14:00
 • Kursussted:
  Gule sal, Vækstcenteret
 • Undervisere:
  Michael Stubberup, Martijn van Beek

Undervisere:

Michael Stubberup
Cand.mag., forfatter og uddannelsesleder Stifter af SYNerGAIA Rehabilitering. Medlem af flere bestyrelser.
Fra 1997 en del af ledelsen af Vækstcenteret.

I træning hos Jes Bertelsen siden 1981 og fastboende på Vækstcenteret siden 1984.
Martijn van Beek
Lektor, ph.d., ved Afdeling for Antropologi og tilknyttet Interacting Minds Centre ved Aarhus Universitet. Personlig og faglig beskæftigelse med tibetansk buddhistiske samfund, kultur og religion siden 1979.

Modtager undervisning af Jes Bertelsen siden 2002, fastboende på Vækstcenteret siden 2017.

Kurv ( 0 )

Luk
 • Subtotal
  0,00 kr.