Bach koncert i Store Sal

Johann Sebastian Bach:  Das Wohltemperierte Klavier Bind 1, BWV 846-869
Yonit Kosovske: cembalo

Yonit Kosovske besøgte Vækstcenteret første gang i foråret 2017 for at spille i Verdensmusik i Nørre Snede. Efter denne første koncert er hun blevet inviteret igen for at spille Bachs “Das Wohltemperierte Klavier i Store Sal. Yonit takkede straks ja fordi hun havde en intuitiv fornemmelse af en fin samklang mellem dette værk og Vækstcenteret. Efter hendes overbevisning bevæger stykket både den udøvendes og publikums sind, hjertefølelser, kreativitet og krop imod noget højere.

Das Wohltemperierte Klavier består af to bind med præludier og fugaer, begge bind i alle 12 dur- og 12 moltonearter. I denne koncert bliver Bind 1 opført.

I Bachs tid var “klaver” det generiske navn for cembalo eller clavichord. Derfor er denne koncert være tættere på den lyd, Bach selv ville have hørt. Cembaloet, som Yonit skal spille på, er lavet i 2008 af Matthias Kramer i Tyskland. Det er en kopi af et cembalo lavet af Christian Zell mellem 1722 og 1741 – altså samtidig med Bach (1685-1750).

Hvis man aldrig har hørt en koncert live med cembalo, vil det i sig selv være en oplevelse.

Efter koncerten er der et let traktement.

 

Tilmelding

Du skal være logget ind på din brugerkonto for at kunne tilmelde dig dette kursus. Hvis du ikke har en brugerkonto på siden endnu, kan du oprette en gratis.

 • Pris:
  DKK 175
 • Dato:
  03/12/2023 kl. 19:30 - kl. 21:00
 • Kursussted:
  Store sal, Vækstcenteret
 • Kursussted:
  Store sal, Vækstcenteret
 •  

  Kurv ( 0 )

  Luk
  • Subtotal
   0,00 kr.